Siirry pääsisältöön

05.04.2024

Euroports ja Port of Hanko kehittämässä tuulivoimakeskittymää Koverharin satamaan

Euroports Group ja Port of Hanko Oy ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen (LOI) ainutlaatuisen tuulivoimakeskittymän perustamisesta Koverhariin, Hangon satamaan. Aloitteen ansiosta maan eteläisimmässä osassa sijaitsevasta satamasta tulee keskeinen osa merituulivoiman toimitusketjua.

Koverharin satama on 600 hehtaarin laajuinen alue, josta 90 hehtaaria on varattu satamatoiminnoille. Alue on ainutlaatuisen varustelunsa ansiosta ihanteellinen suurten tuuliturbiinihankkeiden fasilitointiin. Europortsin ja sataman välinen kumppanuus merkitsee merkittävää investointia uusiutuvan energian infrastruktuuriin.

Aloitteen tavoitteena on logististen haasteiden ratkaisemisen lisäksi koko alueen kehittäminen vihreän ekosysteemin alueeksi. Europortsin pitkä ja mittava kokemus terminaalioperaattorina toimimisesta yhdistettynä vahvaan kokemukseemme sekä maa- että merituulivoiman alalta mahdollistaa koko arvoketjun käsittelyn tiimeissämme, sisältäen rahdin huolinnan Manuport Logistics -tytäryhtiömme kautta.

”Aiesopimus Hangon sataman kanssa antaa meille mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaamme uusiutuvien energialähteiden alalla”, sanoo Petteri Sammalisto, Euroports Finlandin kaupallinen johtaja. ”Luomalla ainutlaatuisen tuulivoimakeskittymän tänne emme vain vastaa tuulivoimasektorin välittömiin tarpeisiin, vaan osaltamme myös edistämme kestävää ekosysteemiä, joka palvelee niin Itämerta kuin sen ulkopuolisiakin alueita.”

”Tämän suuruinen kumppanuus Europortsin kanssa korostaa sitoutumistamme uusiutuvaan energiaan ja ympäristönsuojeluun”, sanoo Hangon sataman toimitusjohtaja Anders Ahlvik. ”Hanko ja erityisesti Koverhar on täydellinen satama tuuliturbiinien komponenttien kokoamiseen ja varastointiin.”

Kunnianhimoisen hankkeen edetessä sekä Euroports että Hangon satama ovat sitoutuneet avoimuuteen kaikkien asianomaisten sidosryhmien kanssa. Aiesopimus ei ole vain lupaus vihreämmästä tulevaisuudesta, vaan käytännön askel kohti sen saavuttamista. Koverharin sataman strategista sijaintia ja laajaa infrastruktuuria hyödyntäen pystymme jatkossa vastaamaan entistä paremmin uusiutuvan energian sektorin kasvaviin tarpeisiin.

Stevedoring somessa!

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa