Siirry pääsisältöön

12.03.2024

Pitkäjänteisellä kehitystyöllä kohti turvallisempaa huomista

Euroports Finland ja BB Logistics ovat tehneet systemaattista työtä työturvallisuuden edistämiseksi ja vastuun jalkauttamiseksi kaikille organisaation tasoille, minkä ansiosta turvallisuusasioissa on saavutettu merkittäviä kehitysaskelmia.

Tulilinja-ohjelma on ollut keskeisessä roolissa satamaympäristön vaarojen tunnistamisessa ja turvallisuushavaintojen lisääntymisessä kaikissa organisaation osissa ja toiminnoissa. Myös turvallisuusasioista viestiminen sisäisesti ja organisaatioiden välillä sekä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa edistää yhteisten turvallisuustavoitteiden saavuttamista.

”Turvallisuuskulttuurin kehittämisessä on tärkeää havaintojen tekeminen, aktiivinen reagoiminen havaintoihin ja tunnistettuihin riskeihin, sekä oppien jakaminen. Turvallisuuskeskusteluilla on tärkeä rooli turvallisuuskulttuurin vahvistamisessa ja jalkauttamisessa osaksi jokapäiväistä ennakoivaa turvallista tekemistä, ajatuksella turvallisuus on kaikkien yhteinen asia.” Marko Kääriäinen (QHSE Manager) kommentoi.

”Euroports järjesti turvallisuustyöpajan, johon osallistuivat ahtaajien ja työnjohtajien työsuojeluvaltuutetut sekä yksiköiden päälliköt. Työpajassa käsiteltiin Tulilinja-ohjelman turvallisuustoimenpiteitä ja parannusmahdollisuuksia liittyen nostotöihin, korkealla työskentelyyn sekä työkoneliikenteeseen. Työtapaturmavakuutusyhtiö LähiTapiolan Jaana Luomanen sai työpajan osallistujat keskustelemaan viime vuosien onnistumisista ja kertasi tämän jälkeen työsuojeluvastuu ja -yhteistoiminta-asioita. Lisäksi yhteistyökumppaniyrityksille järjestettiin tilaisuus, jossa teemoina olivat turvallisuus ja kestävä kehitys. Turvallisuuden eteen tehty työ on jatkuvaa ja systemaattista, ja sitä tehdään organisaation sisällä tiiviissä yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa.” Jarmo Kivi (Director Technical Services & QHSE).

Stevedoring somessa!

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa