Hoppa till sidans innehåll

16.12.2021

Euroports köper Hangö Stevedoring av Metsä Board

Metsä Board, som är en del av Metsä Group, har den 16.12.2021 tecknat avtal med Euroports, enligt vilket Metsä Board Abp säljer hela aktiekapitalet av sitt till 100 procent ägda dotterbolag Oy Hangö Stevedoring Ab till Euroports Finland Oy.

Köpet beräknas förverkligas under det första kvartalet 2022. Parterna har sinsemellan kommit överens om att priset inte offentliggörs.

Hangö Stevedoring har ca 180 anställda och omsättningen år 2020 var ca 20 miljoner euro. Bolaget är den största operatören i Hangö hamn och har ett brett kundunderlag, dit även Metsä Board hör. Bolagets VD Petteri Sammalisto, säger att han är glad över att den nya ägaren är ett företag, vars kärnverksamhet är hamntjänster. Han ser också mervärde i att Euroports är en internationell aktör, vilket ger bra förutsättningar till att utveckla nya servicekoncept.

Euroports Finland är Finlands ledande hamnoperatör med verksamhet i Raumo och Jakobstad. Företaget är en del av den internationella Euroports Group-koncernen, som är en av de största hamnoperatörerna i Kontinentaleuropa. I Finland har företaget ca 600 anställda och inom hela koncernen ca 3000.

Hangö hamn är Finlands näst största hamn för semitrailrar och lastbilar, samt en viktig del av landets försörjningsberedskapsrutt.

Stevedoring somessa!

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa