Hoppa till sidans innehåll

31.03.2022

Hangö Stevedoring blir en del av Euroports Finland koncernen

Till följd av företagsköpet övergår Oy Hangö Stevedoring Ab:s hela aktiekapital till Euroports Finland Oy från och med 31.3.2022. Genom förvärvet stärker Euroports Finland sin strategiska ställning i Finland och Baltikum. Arrangemanget påverkar inte kundrelationer eller partnerskap.

”Företagsköpet förstärker Euroports Finlands position som hamnoperatör i Finland. I framtiden kan vi tillsammans erbjuda kunderna ett bättre utbud av tjänster och en omfattande expertis. Hangö öppnar en ypperlig möjlighet för oss att stärka vår ställning som en pålitlig partner för olika laster. Verksamheten kommer att fortsätta normalt och målsättningen är att utveckla företaget och dess service ytterligare”, säger bolagets verkställande direktör Sari De Meulder.

Euroports Finland är en del av den internationella Euroports-koncernen, som fungerar i 39 terminaler och logistikanläggningar över hela världen och sysselsätter cirka 3000 personer. I Finland har Euroports verksamhet förutom i Hangö, även i Raumo och Jakobstad. Koncernen öppnar nya internationella samarbetsmöjligheter för Hangö och den globala kompetensen ger ett mervärde till bolagets verksamhet och dess kunder.

”Samarbetet med två erfarna aktörer har som förväntat börjat bra. En hamnoperatör som ägare är en möjlighet för oss, säger Petteri Sammalisto på Hangö Stevedoring. Vi ser framemot att identifiera den potential som företagssamarbetet möjliggör, och med vars hjälp vi kan erbjuda kunderna en mer mångsidig service.”

Tilläggsinformation:
Sari De Meulder
Verkställande direktör Euroports Finland Oy
sari.demeulder@euroports.fi, tfn +358 400 568 501

www.euroports.com

www.euroports.fi

Stevedoring somessa!

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa